Menu
Muž svekrva
Share on Viber

Muž svekrva

AUTOR: Sheherezada

Ovaj muž izgleda i oblači se u skladu sa svojim godinama ali ne u skladu s godinom u kojoj ON trenutno živi, već u skladu s tim kako su se u njegovim godinama oblačili muškarci koje je njegova mama smatrala savršenima u SVOJIM godinama.

Ponašanje je ono mužjaka vulgaris, sveznajućeg egomanijaka ALI koji počesto koristi bapske  izraze koji tome imidžu direktno prkose a vama od njih opada kosa u debelim pramenovima.

Općenito primjećujete da teme za koje se takav muž hvata NISU tipično muške te u skladu s gore spomenutim imidžom, već su tipično bapske, usmjerene na (pr)osuđivanje, te beskrajno pseudopametovanje. Također primjećujete i papagajsko, nekritično PONAVLJANJE rečenica koje ste prethodno već čuli, gle čuda, od Svekrve.

Kad ste u braku s Mužem Svekrvom, onda se obično dogovori o vašem zajedničkom životu odvijaju između njega i mame mu. Ako slučajno ne živite kod njega u kući nego kod sebe a mama to šutke podnosi, varate se – niti podnosi – niti šutke. Perfidno će mu, vanzemaljskom tehnologijom implantirati misli različitih tema usmjerene prema tome da vas sjebu. To će  začiniti vještim izigravanjem žrtve, te stavom – neću se miješat (niti NEĆE, niti se NE MIJEŠA).

Ako te i takve radnje dovedu do razvoda, na Muža Svekrvu će ta ista majka s mastermind manirom apelirati da pobogu - SPASI brak.

Ako se razvedete od Muža Svekrve onda ćete morati balansirati različite situacije u kojima je vašem djetetu Muž Svekrva – tata, a Svekrva - mama.

Tako ako na vikend kod tate (Muža Svekrve) slučajno pošaljete kolače jer dijete urla da hoće kod tate ponijeti komad Hello Kitty torte koje ste mu napravili za rođendan, onda će vas Muž Svekrva optužiti da namjerno sabotirate to da dijete jede što se tamo skuha (Svekrva)  a to direktno utječe i na kućni budžet jer se ta hrana onda baci, pa ste automatizmom optuženi i za namjerni pokušaj osiromašivanja.

Sa Mužem Svekrvom nikad nemate ni jedan plan ni jednu misao u kojoj on ima SVOJE mišljenje, a i za seks se pribojavate da ga podsvjesno vodi njegova mama, pošto se nikad nije oralno spustio niže od pupka.

Razlika između Muža Svekrve i Muža Edipovca je u tome da je Muž Svekrva doživio metamorfozni trenutak u kojemu se psihički stopio sa svojim modelom, te je kao takav - jedinstveni Muž Svekrva mutant.

Imaš potrebu da ostaviš komentarčić?

27 December, 08:08

Nikad nije kasno

Mogu samo potvrditi da i u 21. st. postoje Muževi Svekrve. Mene je dopao jedan takav.
Savjet svima: nemojte izdrža(va)ti u braku s takvim, ne isplati se, ne pomaže ni smrt svekrve, to je usađeno, posisano i neizlječivo.
Ono što me čini mirnom je činjenica da sam otkrila da sam "nenormalna" jer sasvim sigurno znam da me ni malo ne zanima hoće li buduća mojega sina znati kuhati, plesti i mesti. Svome sinu želim jedan sasvim njegov život, bez baba bilo koje vrste i znam da on to može jer ims oštar duh, jezik i samostalnost.O NAMA
KONTAKT
Sva prava zadržana

Developed by: A&Ž