Menu
MAMOGRAFIJA
Share on Viber

MAMOGRAFIJA

AUTOR: Sheherezada

Kad pređeš četrdesetu od tebe se očekuje da počneš bolovat od raznih bolesti čak i kad izgledaš i osjećaš se kao da ti je bar deset manje. Kad pređeš četrdesetu a usput imaš i malo dijete, onda i ti sama (JA SAMA), razviješ strah od različitih bolesti. Tako sam već par puta bolovala smrtno i lijegala u  postelju plačući pored djeteta, koje eto takvo malo, gubi majku.

Srećom, kad si mater, onda si iracionalna budaletina i te strahove prihvatiš ko činjenicu da je muškarac u kojeg si zaljubljena peder, i jebiga, živiš s tim.

Ali, pošto te crvić sumnje gricka ko nešpricanu  jabuku, svako malo pomisliš – a idem se ja ipak pregledat, pa da sam mirna.

Elem, dođem ja tako na sistematski pregled. Piškim, upute me kako ću skupljati kakicu tri dana i potom je razmazivati po nekim plastičnim karticama, izvadim krv - svi ljubazni s osmijehom me dopraćaju od vrata do vrata. Izultrazvuče mi abdomen i štitnjaču, isprepipaju stomak („ne palpiram ništa“ – PALPIRAM?! wtf?), spoje na one pipce ljepljive za srce, pušem u ono što izgleda ko rola od wc papira za kapacitet pluća (obujmite ustima i puuušite, opet wtf?), ozrače mi pluća i srce (stave onu suknju da ko fol zaštite donji dio, tj. guzicu) i ostaje još samo mamografija i ginekološki.

„Mamografiju gospođo trebate napraviti jer ste prešli četrdesetu“. Dobro kažem ja, bila sam na ultrazvuku sve je ok. „A ne, ne, trebate to svakako jer ste prešli četrdesetu! Kada ste zadnji put bili na mamografiji? Stidljivo i tiho odgovaram – nikada. Čitam užas na doktoričinom licu i poslušno tapkam za njom u prostoriju s mamografom.

Skinem sve sa sebe, usput pomislim, kad vidi da ja zapravo NI NEMAM sise, možda utvrdi da je mamografija redudantan postupak, ali vidim ne reagira na moje tek propupale pubertetske brežuljke i namješta aparat.

JOŠ NE ZNAM šta me čeka te poslušno prilazim mamografu kao da mi je prijatelj a ne srednjovjekovna sprava za mučenje.

„E sada ćete staviti lijevu dojku na mamograf“ (dok to govori ONA mi barata sisom kao da je njena, namješta ju lijevo, desno, gore, dolje i onda kaže „Ja ću vam sada stisnuti dojku, malo će boljeti, izdržite dok ne napravim sliku, trajat će samo sekundu“ I ONDA se na moju „dojku“ spušta gornji dio jebene plastične naprave, STIŠĆE je u PALAČINKU, i drži tako par minuta. U nevjerici gledam PALAČINKASISU kroz prozirnu plastičnu mašinu za mučenje i pitam se kako, O KAKO  mi nitko nije rekao što me očekuje??

No, tu nije kraj. Osim što mi ispalačinkarila obje sise odnaprijed sada slijedi zanimljivi dio di to isto radi i SASTRANE.

Opet me ONA navlači i namješta, vuče mi sisu ovaj put u stranu, i OPET istim postupkom pretvara u palačinku. E neću ovaj put gledati, kažem sama sebi  i podignem pogled. ALI AVAJ UŽASA!!!!

Sa sisom u procjepu stojim i gledam ravno u prozor koji pak gleda U POSLOVNU ZGRADU preko puta!!!!

ZAR JOŠ NETKO GLEDA MOJU PALAČINKASISU?!?!?!!

Odlazim mirna jer nemam rak dojke.

 

P.S. Ovo je za sve žene koje nisu mirno otišle s mamografije.

Imaš potrebu da ostaviš komentarčić?

3 February, 21:15

Botoks&Kuvacha

da nas ne shvatite pogrešno, mi znamo koliko je mamografija korisna stvar i koliko je neophodna i važna za SVE žene koje imaju sise (bilo koje veličine), a ne samo one koje pređu četrdesetu. ovo iskustvo podelile smo svima vama u informativne svrhe, u svrhe psihofizičke pripreme i jednostavno zato što nam je tako došlo. Ljubac!O NAMA
KONTAKT
Sva prava zadržana

Developed by: A&Ž