Menu
Četrdesete: Shit Happens
Share on Viber

Četrdesete: Shit Happens

AUTOR: Beppa Joseph

Pozitivne afirmacije, vizualizacije, meditacije i slanje poruka i molbi svemiru vrebaju nas danas iza bukvalno svakog ćoška, napadaju sa Istoka, Zapada, Severa i Juga i ubijaju svaki naš pokušaj da kažemo da se možda danas ne osećamo baš najbolje ili se desilo nešto loše ili da nemamo para ili da si ne izgledamo baš najsjajnije. Razne Lujze Hej iz našeg stvarnog i virtuelnog komšiluka iskoristiće taj otužni i raštimovani šlagvort za rafalnu paljbu dobronamernih saveta koji su za stanje ili situaciju u kojoj se nalazimo potpuno beskorisni, osudiće naš pokušaj da se požalimo i nateraće nas da se sramimo jer smo dopustili da nam se loše stvari u životu dešavaju. Bolest, siromaštvo, ljubavni jadi, rat, sve to možemo da rešimo tako što ćemo gurati glavu u pesak i mantrati pozitivno do besvesti.

Tako je i sa četrdesetima. Umesto da lepo priznamo sebi da su to godine u kojima se prašnjava zavesa pozorišta zvanog život spustila uz tresak, ružičaste naočare napukle i neko nam je bez pitanja uključio dugme sa automatskim odbrojavanjem preostalog vremena, na slici gore pogledajmo šta nam kaže gospodin Google kada ukucamo u pretragu reči „žene u četrdesetima“.

Da rezimiramo, kaže Google da su u četrdesetima žene:

1.       Fenomenalne

2.       Postaju vidovite

3.       Super im stoji jarko crveni ruž

4.       Doživljavaju orgazme bez dodira

5.       Zanimljive su baš svima

6.       Prestaju brojati kalorije

7.       Nikuda ne žure

8.       Oslobođene su stalnih svakodnevnih pritisaka koje donose porodične ili poslovne obaveze

9.       Naučile su voleti svoje telo

10.   Izgledaju kao hibrid Sindi Kroford, Dženifer Lopez i Šarliz Teron

Pomislio bi čovek kad ovo sve pročita da smo neke Džesike Rebit sa paranormalnim sposobnostima i supermoćima koje proživljavaju jedan permanentni zen momenat i nemaju nijednu brigu na svetu pošto su im deca već odrasla i nemaju ni posla ni qrca ni palca.

Ne bi niko rekao da:

  • Odjednom sve što pojedemo se zalepi direkt za dupe, hrana se mora smanjiti za bar 50% jer metabolizam više ne fercera, koža počinje tužno da visi, mišići se tope..taman smo naučile da volimo ono svoje PROŠLO TELO, telo koje smo imale pre četrdesetih, a njega više nema! Kako sad da volimo ovo nepoznato telo, ne sviđa nam se?

  • Hormoni se uzjebali i menstruacije su em češće em obilnije, pa se svakih 20 dana ne mrdamo  iz kuće po 3 dana i natrpavamo ultra super night nepropusnim ulošcima napravljenim svemirskom NASA tehnologijom, ali SVEJEDNO NE POMAŽE, čak ni u kombinaciji s tamponima!

  • Libido nam je u podrumu zbog gore pomenutih uzjebanih hormona tako da uglavnom nemamo ni najmanju želju za seksom ili pak orgazmom, sa ili bez dodira, postoji li vijagra za žene? Afrička banana?

  • Više smo nego ikad pod raznim pritiscima, na poslu, u kući, sa decom, muževima, bivšim muževima, muževima koje nemamo (a želimo ih), razapete između obaveza, a obaveza ima više nego ikad,  vremena i energije sve manje i manje...kako u svemu tome naći vremena za ljubav, seks, zabavu, opuštanje, prijatelje, crveni ruž?

  • Zdravlje. Sve što nam je čučalo dosad negde u organizmu i skrivalo se, sada promalja svoju ružnu njušku. Ciste, miomi, mladeži, kvrge, bradavice i ostale čudne izrasline, svakim danom sve brojnije, bolnije, pa upale, hronične bolesti za koje nismo ni znale da ih imamo, alergije na hranu ili prašinu ili polene za koje nismo znale da ih imamo, srčane aritmije i problemi s nervima za koje nismo znale da ih imamo….

I jeste, konačno sada znamo ko smo i jebe nam se za tuđe mišljenje i to je ono što nas čini prokleto fenomenalnima i zanimljivima, pomalo i vidovitima jer iza nas je četrdesetogodišnje iskustvo i valjda smo nešto iz svega toga naučile majkumu. I sad je taj trenutak kada, ako nismo već dosad to uradile, treba da budemo iskrene prema sebi i drugima i počnemo da trošimo vreme koje imamo i za koje sada znamo koliko je ograničeno, na stvari koje su nama važne.

Nama.

Ne deci.

Ne muževima.

Ne okolini, rodbini, prijateljima.

Ne konvencijama.

NAMA.

I zato, drage žene u četrdesetima, domaćice, kuvarice, poslovne žene, milfuše, milfače, kuguarke, starlete, mame, supermame i ne-mame, očuvane, zapuštene, udate, neudate, udovice i raspuštenice, visoke, niske, kruškolike ili jabukolike, uštogljene i slobodoumne, zaposlene i besposlene, starmale i mladolike, glasne i samozatajne, priznajte sebi i drugima otvoreno da su četrdesete sranje ali i da se iz ove kože ne može i šta je tu je, uhvatimo se sve zajedno ukoštac sa njima, odalamimo ih po ružnoj naboranoj faci i onesposobimo ih bar na kratko i nađimo zajedno, kao prijateljice u nesreći, način da ih preživimo.

I napunimo pedeset......

 

Imaš potrebu da ostaviš komentarčić?

8 October, 03:28

Snežana

Danas sam donela konačnu odluku da započnem rat četrdesetima...
1. Poslaću maminog sina na(j)zad mami
2. Nastaviću da jedem sve što najviše volim POLA porcije
3. Vraćam masku na lice i na stav (onu što mi žene ujutru stavimo a uveče skonemo pa nam dosadi pa zaboravimo gde smo je zaturile). Nije to maska to je umetnost življenja
4. Objavljujem rat boleštinama, dlakama, kvrgama
5. Objavljujem rat svim nedoraslim ili nedojebanim ljudima koji me se nešto taknu
6. Vraćam svojih 5 minuta na velika vrata
7. Odustajem od ćutanja
8. Odustajem od izbegavanja i prepeglavanja sukoba svojih i tudjih
9. Odustajem od propuštanja u redu
10. Odustajem od hladnoće i odsustva danaO NAMA
KONTAKT
Sva prava zadržana

Developed by: A&Ž