Menu
Zašto ne pišemo (GOMILE)
Share on Viber

Zašto ne pišemo (GOMILE)

AUTOR: Beppa Joseph

Nema nas danima. Recikliramo. Linkujemo neke gluposti. Da li nam je presušila inspiracija? Muza otkazala poslušnost?

Ne.

Samo život. Život kao da je presušio i otkazao poslušnost.

Neke od nas gledaju u gomilu koja se sastoji od raznih lekarskih nalaza, izveštaja i dijagnoza. Gomilu ne diraju, možda će ju strpati u neku fioku koja se nikad ne koristi i ostaviti tamo za vjeke vjekova.

Neke od nas gledaju u gomilu neplaćenih računa. Plan je isti kao za gore pomenutu gomilu.

Neke od nas gledaju u gomilu snega koji veje napolju na dvadeset ispod nule (subjektivni osećaj -35) i jebu mater sebi i ko ih je ikada nagovorio na emigraciju (muž).

Neke od nas gledaju u gomilu mačjih govana koja smrdeći vape za izbacivanjem iz kutije s peskom.

Neke od nas gledaju u gomilu prioritetnih zadataka napisanu na raznim podsetnicima i žutim papirićima na poslu, polepljeno svuda po računaru i stolu, gomila se iz dana u dan samo povećava bez nade da će ikada potpuno nestati.

Neke od nas trenutno gledaju u gomilu odvratnih mrziteljskih viber poruka od bivšeg muža kojem je glavna preokupacija u životu kako da zagorča tvoj i zasad mu jako dobro ide.

Neke od nas gledaju u gomilu garderobe koju nemaju gde da obuku.

Neke od nas gledaju u gomilu sala koje se nakupilo na stomaku, butinama, dupetu.

Neke gledaju u gomilu opušaka u pepeljari, neke u gomilu neopranog veša, neke u gomilu nepročitanih knjiga na policama pitajući se kada će biti vremena za čitanje?

Neke od nas gledaju u gomilu dečurlije na proslavi rođendana koja se neviđeno zabavlja samo zato što je na gomili i pita se: zašto ja više nikada nisam tako srećna?

Kada smo potrošili sreću? Kada je istekla radost? Kada je sa zalihe nestalo smejanje bez razloga? Ili smejanje sa razlogom ali ono od kog se upišaš u gaće i posle kad nekom prepričavaš OPET se upišaš u gaće i ne možeš nikako da mu ispričaš koliko se zagrcavaš dok pokušavaš i valjaš se po podu i boli te stomak i ne možeš da dišeš?

A sada samo ne možeš da dišeš, tačka.

Trenutno nam je dakle svima Merkur retrogradan u kurcu i čekamo da to prođe.

Ako je i vama ovako nekako, saosećamo i ne brinite, biće to sve ok.

Odma posle PMS-a :)

Imaš potrebu da ostaviš komentarčić?O NAMA
KONTAKT
Sva prava zadržana

Developed by: A&Ž