Menu
Miš je dobio grip
Share on Viber

Miš je dobio grip

AUTOR: Beppa Joseph

Jebeni januar u aprilu poremetio mi je sve planove za vikend tako što me je sasekao jednim kvalitetnim virusom gripa. Okolnosti su trenutno takve da imam kraj sebe brdo barabica (oću da kažem maramica ali začebljed bi dos), napajam se čajem 24/7 i energije imam otprilike toliko da odem do toaleta kad baš moram (čitaj: trpim dok ne puknem). Tuberanski kašalj i žućkasta boja tena, danima neoprana kosa i gore-pomenuta privremena govorna mana čine me jednim sasvim neprivlačnim sagovornikom pa se ukućani trude da me zaobiđu kolko je moguće, ali ništa zato, tu su mačke i dnevni program na televiziji, jupiiii, ionako inače nemam previše vremena za to zbog obaveza. I upalim ja tako TV. Kad tamo...

Gledam neku emisiju kako mlade (u smislu pred udaju mlade, mladenke, ili kako se to već kaže) biraju venčanice po Amerikama, Kanadama i Velikim Britanijama. Dođu sa svitom koja se sastoji od majki, svekrva, najboljih prijateljica, snaja i šurnjaja pa biraju, probaju, pa opet biraju pa opet probaju, pa malo vrište, pa malo odmahuju glavama, malo plaču, malo se ljute, tu i tamo se posvađaju, ali priznajem, nije nezanimljivo. Ima tu i uvoda i zapleta, naravoučenija nema, ali nije to Ezopova basna, bitno da je zabavno, a to svakako jeste, pogotovo što svaki taj salon ima simpatičnog ostarijeg gej-menadžera koji je ljubitelj pošalica i doskočica i jedan nadasve šarmantan lik (mada sam primetila da gejevi u poodmaklim godinama imaju tendenciju da zaliče na babe ili u najboljem slučaju – tetke sa ladnim trajnama). Nego sam šokirana jednom činjenicom: mlade tamo na trulom zapadu venčanice biraju MINIMUM  godinu dana pre venčanja?!

GODINU DANA PRE VENČANJA?!

I to ako dođu npr. četiri meseca pre venčanja, osoblje salona je u potpunoj panici jer KAKO NAĆI VENČANICU (I NAPRAVITI SVE PREPRAVKE) U TAKO KRATKOM ROKU??????

OK, ja se nijednom nisam udala u venčanici, nisam od onih koje sanjaju o tome kao devojčice i nikada mi nije bila privlačna ta ideja, ali imam prijateljice koje se jesu udale u venčanici i prilično sam sigurna da su ih birale mooožda mesec dana pred venčanje ili najviše dva-tri. Jer za godinu dana svašta može da se desi: možeš nabaciti 10 kila viška, možeš da zatrudniš, a možeš i da rodiš (ovo me jako podseća na jednu stvar od Partibrejkersa), možeš da raskineš sa verenikom, možeš...ma svašta možeš i svašta može. Mi na brdovitom Balkanu ne samo da venčanicu ne biramo GODINU DANA PRE VENČANJA, ma mi ni venčanje ne planiramo godinu dana pre venčanja. Stvari su ovde previse turbulentne da bi moglo toliko unapred da se planira. Jednom kad se zapljunete da ćete se venčati, dal zbog bebe u stomaku, dal zbog ljubavi ili čisto da mame, tate, brkate tetke i strine prestanu da vas gnjave sa večitim pitanjem „kaćeš mi rodit unuče“, planira se najduže 5-6 meseci unapred.

Plafon.

 

 

 

Imaš potrebu da ostaviš komentarčić?O NAMA
KONTAKT
Sva prava zadržana

Developed by: A&Ž