Menu
Mame na fejsu
Share on Viber

Mame na fejsu

AUTOR: Sheherezada

Kad ste u nekim dvadesetim godinama, to da vam je mama na fejsu je normalna pojava. Obično se mami za rodjendan na zid zalijepe srca s porukom za najbolju mamu na svijetu, ili ta ista najbolja mama na zid svoga djeteta isto tako lijepi poruke ljubavi i slaganja. Stvaraju se grupe, rade dogovori, sve normalno i po špagi za jedno informatički pismeno društvo.

Kad ste prešli 40u, a mama vam osvane sa profilom na fejsu, onda možete biti sigurni da ćete u jednom trenutku morati intervenirati da spasite obraz obitelji!

Osim miliona slika (otkrila sam kameru!) maćuhica, cvijeća i drveća koje će ista postaviti sa porukom „iz mog vrta“, a koje će brzinom svjetlosti lajkati mame vaših isto tako 40ogodišnjih prijateljica, povremeno će se naći neki nepriličan komentar inače kod normalne internet komunikacije rezerviran za inbox.

Tako će fejsmama na neku sliku žene koja joj je sirota postala friend na fejsu napisati komentar tipa: „Mila, jesi to ti? Jedva sam te prepoznala. Jel istina da si se rastala?“, potpuno nesvjesna činjenice da je to upravo pročitalo 200tinjak njenih, tvojih, i maminih prijatelja.

Nadalje, fejsmama će na svaku sliku vašeg djeteta pisati komentare tipa „Evo bakinog zlata, isti ti kad si bila mala, kopa nos stalno“. Također, ničim izazvana podijelit će neki post ili će vam u news feedu osvanuti – Vaša Mama likes Vidoviti Edo.

Nije neobično ni da na SVOJ zid zalijepi neku sliku i nekog pozdravi misleći da će to taj netko vidjeti, pa odjednom vidite slike nepoznatih osoba s tekstom -Veliki pozdrav Dragani J.

Isto tako, ako joj netko lajka sliku maćuhice, ona u komentar na svoju sliku napiše pozdravljam te Maro, također misleći da je taj koji je lajkovo sliku to vidio.

Fejsmama se šokira na neku vijest koju ste joj prenijeli, a onda izjavi da se šokirala još više kad je vidjela da je ta vijest „stigla“ i na njen telefon.

Kad fejsmama postane i vibermama, onda ćete svako malo biti dodani u neke nepovezane grupe – Vaša Mama added you to the group. (Grupe su obično od SVIH ljudi koje ima kao viber kontakte).

Fejsmama presretna komunicira sa svojom rodbinom iz npr. Mađarske preko fejsa jer je otkrila fejs prevoditelj, pa vas tako razdragano obavještava da je rođak iz Mađarske koji je dobio ime po vašem djedu upravo dobio dijete. „Super mi je taj prevoditelj, baš sam mu čestitala i napisala … super, ponosni smo što se rodio još jedan mali npr. Živković.

Vi naravno poslije ustanovite da rođak nije dobio dijete nego je postirao stvar od Deep Purple-a - Child in Time.

Mame na fejsu su dale fejsu posebnu čar. Sretne smo što su među nama, što su se odvažile na novitet, i što nas izluđuju, nasmijavaju i čine ponosnima  i u virtualnom svijetu.

Mama, lajkam te.

Imaš potrebu da ostaviš komentarčić?O NAMA
KONTAKT
Sva prava zadržana

Developed by: A&Ž